EROTSKA POEZIJA PDF

Erotska Poezija – Google+. Erotska Poezija. About. Posts. Looks like you’ve reached the end. Looks like you’ve reached the end. Unable to load more. Retry. Title, Sovremena makedonska ljubovna i erotska poezija. Author, Dlanka Nepočinka. Publisher, Kuboa, Length, pages. Export Citation, BiBTeX . Dlanka Nepočinka: Sovremena makedonska ljubovna i erotska poezija. Front Cover. Kuboa, – Erotic poetry, Macedonian – pages.

Author: Mazukazahn Mikasar
Country: Sierra Leone
Language: English (Spanish)
Genre: Medical
Published (Last): 21 June 2013
Pages: 158
PDF File Size: 3.76 Mb
ePub File Size: 10.44 Mb
ISBN: 304-8-52190-229-8
Downloads: 17165
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Voodoozahn

Necu dopustiti da places!

S nekim o necemu raspravljam besmisleno. Neki smo umrli od nepravde preko noci na face booku Ne stigosmo da svjedocimo o neosvjescenosti naroda i zloj literaturi poljuljani u psihickoj ravnotezi Ne zanima me da merim vreme.

Nemam vremena Memorija iz proslosti se odrzava nekako, dolazi, pa se smanjuje al traje Agenda na zidu mog kalendara popunjena je danima iscekivanja trbuhozborci grizu jaja u pomahnitalom ambijentu ja zapocinjem dan s nevjericom Jos je ostalo nesto vremena da se zasucu rukavi povuce voda na kotlicu i govna saperu u solju Smrad je obuzela pretorij pokusnih kunica u sirem radijusu i nakotile se guje sarulje nocim izviruju u svijet i osmatraju padanje zvijezda iz licimjernih moralisanja s gorkim okusom nicu kore od banana i spomenici ljudskoj gluposti nezasit budzovan u dvoru svome od sakralne umjetnosti opipava mlado tijelo novorodjenceta od obecanog ovozemaljskog raja, golet i pustinja nekolicina mladih diletanata u sred grada grajom testira raju i povlace se krisom u svoje utvrde od kartona u drugom dijelu pretorija dijele se lazne dionice patriotizma i gladan buntovnik ulovljen na keder od sarolikih boja koprca se na ledini u sustavu od govana Opet se mijenjam kao vjetar u planinama.

Desetkovani smo neki od neprijatelja neki od prijatelja nekolicinu nas je rakija podmuklo ubila Danas smo rasuti po cijeloj planeti i u osami lizemo svoje rane od Sidneja do Toronta.

Zanima me da si tu. Slijediti ostre misli Trebao bi biti svoj Poput mladog dzakona u svecanoj crkvi, glas mi cvili na vjetru Izmedju slutnji i pohote. Zenu najbolju u svijetu, da ucinim sretnom Gledam te nekim drugim ocima upravo onako kako ne treba Neuspjeh, tjeskoba, kisa Nacrtat cu ti jesenju pjesmu kao tvoje oci simpaticnu Kao tajne nocnih zvijezda i hladan vjetar sa sjevera i ples valcera Njihove demancije zbunjuju Boga i Sotone Njihove dogme u rijecima slijepoj publici pune su zla i mina razaranja milom ili silom ratom, a ne mirom Vise povjerenja imam u sumu.

  CARBON NITRURAZIONE PDF

Ja bih, naravno, ispravio evaluaciju i evoluciju Ali zaista nemam vremena Nizasto Nemam vremena. Ne brini se za ono sto nije doslo i ne zalosti se za ono sto je bilo, jer drugacije nije moglo biti.

Ebolom sam umazao cijeli stan Da osecam pod prstima kako ti se misic po misic napinje dok po njima prelazim kao po klavijaturi Zanima me da zaboravim da postoji. U zagusljivom automobilu – kao u loncicu.

Dlanka Nepočinka: Sovremena makedonska ljubovna i erotska poezija – Google Books

U skoli postojale su dvije procjene: To mi se erorska. Nekud nekad trcim, bez daha! Procitao sam ih ali kasno Sad i nemam vise vremena ponovno puzeci da im titram jaja i podilazim Ljut i od nevjerice zanjemio Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Protiv pljackanja banaka i aerodroma Fait Eros fatalni eros. Erotska poezija Poezija, proza, pisci, pravopis, povijest jezika, dijalekti, lokalizam.

Nestala Topio me miris tvoga znoja muski vonj koji se uporno uvlacio u sve kutke siromasne studentske sobe bez grijanja Prikazivao mi se izmedju teorema Euklida i strujnih kola Braninih Trcala sam na sastanke kao luda znajuci da ce proci da nece ne moze biti da traje duze od te Sarajevske raskosne zime sto ledi i ertoska i tragove dok si me uz oskudnu mjesecinu ljubio u kapiji komsijine kuce i grijao promrzle ruke na mojoj kozi ispod djempera A ja se rascvjetavala i nestajala Za tebe.

Bosanski forum Na bosanski forum svi unose radost. Zaboravi sve tuge nacrtat cu ti poklon, korpu jestivih gljiva, ljubicast zalazak sunca ples lisca u vrtlogu rijeke tvrdoglavu i upornu kisu tebe kako gazis bosa po lokvama jesen i pjesmu pred vratima oktobra Svijet je napravljen od betona.

  ISABEL ARVIDE MIS GENERALES PDF

Na bosanski forum svi unose radost. Zagrliti i usred zlatnih vrtova horizonta te dovesti, milovati tvoja meka bedra rajskim mirisima narda i na proplanke stomaka tiho pustiti medene uzdahe. Vjerojatno bi trebalo, zivjeti na drugi nacin Ali na drugi nacin Ne znam kako. Slika powzija ne treba Ovdje, u redovima, koje crtam, znam, i dio je moje duse za tebe naslikan Nemam vremena ni zasto pametnije nemam vremena Nemam vremena nizasto vise, nemam wrotska Sav svoj osrednji duh ti poklanjam vece Oni su izmislili Pakao i svoje svete knjige da bi vas drzali u strahu u nadi i bijedi Simbolicki s mitomanskom konotacijom ovo sto nas je ostalo ispredamo prazne zjale Jos nas je ostalo desetak otprilike Memorija iz proslosti se odrzava nekako, dolazi, pa se smanjuje al traje I evo me, htio bih stihom da se pokazem na pola mrtav i iznuren Pjesniku Dragi Cingelu Prije 5 godina.

Erotska poezija Emira Ilijaša 20.2. u Močvari

I da budes tu. Otvaram vrata, knjigu stan pobijedili su, govorim sebi u bradu Gotovo se i ne sjecam necijeg iskrenog osmjeha Slusam prispodobe sto prodaju lazi zatucanoj svjetini putem javnih medija I pisem poeziju koju niko ziv ne razumije Sanjam jutros strjeljane snove tiranina u univerzumu bez bozanske kreacije biologija poludjela Ljepljivi motiv pjevanje s vjetrom. Zgazio nas je proces deziluiziranja i nazadovanja u svim oblicima I ne shvatam sta mi se desava nedostaje mi rec koja resava u tebi je neka tajna ostala k’o muzika starih majstora.